Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Следващото голямо нещо е подмладяването

Откакто се помним, хората търсят начини да сведат до минимум последиците от стареенето. Правим това, защото всички искаме да получим максимална радост и удовлетворение от ограниченото си време на земята. Искаме да прекараме повече време със съпруга/та и децата си, да се смеем повече с приятелите си, да пътуваме и да оставим следа в света.

И така, как можем безопасно и ефективно да намалим и дори да обърнем ефектите на стареенето, които ни забавят?

Нека поговорим за колагена

Най-добрият начин да разберем как да поправим нещо, е да разберем защо то е счупено. Когато става въпрос за стареене, значителен фактор, който води до бръчки, фини линии и болки в ставите, се дължи на недостатъчните нива на колаген. Колагенът е основният структурен протеин, който се намира в кожата и други съединителни тъкани. Колагенът буквално държи телата ни заедно. Лесен начин да запомните какво прави колагенът е да погледнете гръцката представка “кола”, която означава лепило.

Здравословните нива на колаген ни осигуряват сияен тен, стегната кожа, здрави нокти, плътни кости и здрава коса. Той е от съществено значение и за поддържането на мускулите, ставите и сухожилията в добро състояние. Казано по-просто, колкото повече колаген произвеждат телата ни, толкова по-добре ще изглеждаме и ще се чувстваме с напредването на възрастта.

Признаци на стареене

Фибробластните клетки отговарят за производството на колаген и еластин – двата най-разпространени белтъка в съединителната тъкан. С напредването на възрастта обаче фибробластите се компрометират, което води до по-ниски нива на тези протеини. Може да започнем да забелязваме повишена еластичност на кожата, бръчки, а ставите ни не се движат толкова свободно, колкото преди. Това е така, защото по-ниските нива на колаген водят до разрушаване на хрущяла, което може да причини възпаление, болка, скованост, артрит и удължаване на времето за възстановяване след физическа активност. Други общи признаци на стареене могат да включват:

  • Влошаване на състоянието на кожата
  • Мелазма
  • Артрит
  • Възпаление
  • Хронична болка в ставите и мускулите
  • Кератоза

Ако имате един или повече от тези признаци, това може да е показател, че нивата на колаген в организма ви са недостатъчни.

Лечение против стареене с терапия с ниска осветеност (LLLT)

Сега, след като установихме базово разбиране за това защо колагенът е от съществено значение с напредването на възрастта, нека разгледаме най-новаторския и естествен начин за ефективно генериране на повече колаген в тялото ви с помощта на терапия с нискочестотна светлина (LLLT).

LLLT с Celluma използва специфични дължини на вълните на светлинната енергия, за да подобри естествената способност на тялото ви да генерира колаген чрез активиране на фибробластните клетки, отговорни за производството на колаген.

Без предписания. Без лекарства. Без инжекции. Никаква операция. Без медицински сестри. Само безопасна, естествена светлина.

Разликата в Celluma

Равномерното подаване на светлинната енергия е от решаващо значение за успешното ѝ усвояване от клетките. Поради тази причина ние проектирахме всеки от нашите продукти Celluma така, че да се приспособява плътно към третираната област на тялото, което води до несравнима способност за доставяне на оптимално количество възстановителна светлинна енергия при всяка сесия. Продуктите Celluma са в пълен контраст с традиционните устройства за светлинна терапия, които са твърди и не могат да се оформят по тялото, което драстично намалява ефективността им.

Продукти като нашия Celluma Pro могат да бъдат оформени в С-образна форма за третиране на бръчки и фини линии на лицето, докато лежите удобно по гръб. Или можете да го оформите така, че да се увие около всяка част на тялото, включително ръцете, краката или ставите, за да лекувате артрит.

Celluma Face е двурежимно устройство за LED светлинна терапия, което се справя както с акнето, така и със стареенето на кожата в едно устройство. 

Ето как работи Celluma, за да стимулира производството на колаген

Нека набързо да преминем през две основни биологични понятия: Цикълът на Кребс и Аденозин трифосфат (АТФ).

Цикълът на Кребс е това, което генерира клетъчна енергия в тялото ви. Активирането на светлината стимулира естествения цикъл на Кребс в организма, който от своя страна подпомага създаването на повече АТФ.

АТФ е енергийната валута на всички клетки в тялото ви. Когато тялото ви има достатъчно АТФ, то разполага с повече енергия, която да изразходва за възстановителни процеси, като например производството на колаген и еластин – това са нещата, които тялото ви използва, за да се самолекува.

В обобщение: Светлинна терапия = подобрен цикъл на Кребс (енергия) = по-голяма наличност на АТФ = повече колаген

Когато всички тези добри метаболитни процеси се случват, това води до по-големи резултати отвъд производството на колаген. Наблюдаваме каскада от ползи, като например:

Генериране на клетки за подмяна на старите клетки (митоза)

Намаляване и предотвратяване на клетъчната смърт (апоптоза)

Неврогенеза (нови неврони)

Развитие на нови капиляри (ангиогенеза)

Увеличаване на притока на кръв

Засилено производство на азотен оксид

Когато всички тези чудесни неща работят заедно, организмът ви е оптимизиран да се самолекува. Пациентите, които използват продуктите Celluma LLLT, започват да наблюдават:

Подмладяване на кожата и намаляване на бръчките и фините линии

Ускорено заздравяване на хронични рани. *

Обща редукция на болката, включително мускулна, ставна и артритна болка.

Всички тези големи ползи могат да бъдат постигнати у дома и в свободното ви време. Повечето хора могат да използват устройствата Celluma дори докато си почиват или гледат телевизия.

Какво е усещането да използвате Celluma?

Използването на устройствата за светлинна терапия Celluma е релаксиращо. Просто се нагласете в спокойно положение и обгърнете зоната за третиране с Celluma. Един сеанс трае 30 минути. Повечето пациенти получават незабавни резултати и оставят кожата си с усещането, че сияе.

Не е лош начин да обърнете ефектите на стареенето, нали?

Терапията с ниско ниво на осветеност на Celluma е създадена, за да промени наистина начина, по който хората се подмладяват и възстановяват. Вече не е необходимо да разчитаме на скъпоструващи лекарства, рискови инжекции или инвазивна хирургия, след като разполагаме с технологията, която дава тласък на тялото ни да се лекува по естествен път.

Разгледайте пълната ни гама от устройства за борба със стареенето

А ако все още имате въпроси, моля, разгледайте нашата страница с често задавани въпроси.

Свържете се с клиничен специалист на Celluma

Сподели:

Съдържание

Пишете ни

LED светлинна терапия за цяло тяло без високата цена на легло

Леглата за светлинна терапия имат присъщи недостатъци – ето защо Celluma не проектира легло за светлинна терапия с LED. Всяко от устройствата за светлинна терапия Celluma СЕРИЯ е създадено с мисъл за науката; т.е. параметрите за ефикасност и безопасност са следвани, за да се осигурят резултати и лесна употреба както от

Научи повече»

Терапия с червена и синя светлина за лечение на акне

Според Американската академия по дерматология акнето е най-често срещаното кожно заболяване в САЩ, засягащо приблизително 50 милиона американци годишно. А приблизително 85% от страдащите от акне са на възраст между 12 и 24 години. Въпреки това, акнето може да се появи на всеки етап от живота, дори до 30-те и

Научи повече»

НАСА и терапията с червена светлина

Терапията с червена и близка инфрачервена светлина  стана много по-често срещана, тъй като устройствата и възможностите за лечение се развиха.  Първоначално разработена от НАСА за астронавти, които биха могли да се наранят или разболеят по време на дългосрочни космически мисии, терапията с излъчващи светлина диоди (или LED) се използва днес като

Научи повече»

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас