Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Представете най-доброто си лице

Независимо дали сте лекар, който търси ново допълнение за освежаване на своята индивидуална или персонализирана процедура за лице, или сте домашен потребител, който иска да поддържа резултатите между процедурите, LED светлинната терапия може да ви помогне да постигнете по-здрава и жизнена кожа. Но е важно да направите проучване и да закупите устройство за LED светлинна терапия, което ще отговори на вашите очаквания и нужди.

Ако сте козметик, знаете, че клиентите ви идват при вас с очакването, че можете да им помогнете да се справят със здравословните си проблеми и да им осигурите здрава и сияйна кожа, за да могат да покажат най-доброто си лице пред останалия свят. Ако сте искали да включите LED светлинна терапия в протокола за лице, но не сте били сигурни как да го направите, Celluma LED Light Therapy е тук, за да ви помогне!

Ако сте домашен потребител с акне или се борите с фините линии и бръчките, които идват със стареенето на кожата, Celluma LED светлинна терапия е тук, за да помогне и на вас!

Избор на най-доброто устройство за LED светлинна терапия

Първата стъпка е да закупите Celluma PRO или Celluma SKIN, ако сте лицензиран професионалист. Ненадминат по производителност, мощност и достъпност, Celluma PRO 3 в 1 ефективно третира акне, бръчки и стареене на кожата, както и болкови състояния с едно устройство. Използван като самостоятелен или допълнителен метод, награденият и одобрен от FDA Celluma PRO е удобен за ползване, преносим, спестяващ място и ориентиран към резултати.

Celluma SKIN е абсолютно същият като Celluma PRO, с изключение на това, че няма програма за болка и поради това е малко по-достъпен като цена.

Ако сте домашен потребител, има няколко устройства, от които можете да избирате, за да отговорят на вашите нужди, в зависимост от вида на състоянието, което искате да лекувате. Серията Celluma SERIES от устройства за светлинна терапия с LED включва едномодулни варианти само за лечение на акне или само за лечение на общи болкови състояния, както и варианти 2 в 1 и 3 в 1 за лечение на множество проблеми. Отново направете своето проучване и се уверете, че устройството за LED светлинна терапия, в което ще инвестирате ще отговори на очакванията ви за лечение. На пазара се предлагат много лошо проектирани устройства за LED светлинна терапия, които не следват науката и дават много обещания, които не са създадени, за да ги изпълнят в действителност.  Уверете, че сте избрали устройство, което е одобрено от FDA и се подкрепя от солидни научни доказателства. Можете да прочетете повече за това защо това е важно и как да изберете правилното устройство за LED светлинна терапия тук.

А тук можете да закупите всички 14 устройства за LED светлинна терапия Celluma.

След като сте закупили професионалното си устройство за LED светлинна терапия и ако сте професионален терапевт за грижа за кожата, можете да започнете да проектирате своя авторски продукт за лице.  Поддържайте я интересна за вашите пациенти и клиенти, като персонализирате лицето с продуктовите линии за грижа за кожата, които вече използвате в практиката си.  Можете също така да я адаптирате сезонно, като включите определени продукти в зависимост от годишното време (напр. продукти на основата на тиква за есента, червена боровинка за зимата, хибискус за пролетта и цитрусови плодове за лятото) и специални празници като Деня на майката и Деня на бащата.

Акне, бръчки или възпаление?

Светодиодната светлинна терапия може да бъде от полза при повечето кожни състояния.  Но нека разгледаме три често срещани състояния на кожата, за да научим повече за това как LED светлинната терапия може да помогне.

Синя светлина за лечение на акне

Ако страдате от акне на лицето, вероятно сте чували за LED светлинна терапия или терапия със синя светлина като възможно решение на проблемите с акне. Терапията със синя LED светлина е доказано средство за лечение на акне за хора, които са опитали други методи за лечение на акне, но все още не виждат желаните резултати.

Преди време LED светлинната терапия беше достъпна само в кабинета на дерматолог или козметик, но с появата на достъпни, ефективни, проектирани за домашна употреба устройства за LED светлинна терапия, синята светлина за акне се превръща в домашно лечение, което е нетоксично, неинвазивно и с доказана ефективност.

Как действа

Терапията със светодиодна светлина убива бактериите, причиняващи акне, при източника, дълбоко под повърхността на кожата. Тъй като хората по целия свят търсят по-естествени, безхимични алтернативи на суровите традиционни решения, терапията със светодиодна светлина, по-специално лечението със синя светлина, отговаря на изискванията. Синята светлина, особено в комбинация с терапия с червена светлина, излъчва специфични, клинично доказани дължини на вълните на светлинната енергия, които предизвикват изцяло естествен ефект в човешката тъкан, убивайки бактериите, причиняващи акне, намалявайки възпалението и подобрявайки тена, текстурата и чистотата на кожата отвътре навън.

Светлинната терапия със синя и червена LED светлина се използва широко като ефективен вариант за лечение на леко до умерено възпалително акне вулгарис. В едно проучване се стига до заключението, че “…синята и червената светлина могат да действат синергично за подобряване на акнето чрез комбиниране на антибактериално и противовъзпалително действие, което превръща фототерапията със синя и/или червена светлина в ефективно и безопасно лечение на акне вулгарис.₁”

Терапията със синя светлина на Celluma за лечение на акне надхвърля рамките за постигане на по-добри и по-бързи резултати. За разлика от други устройства за LED светлинна терапия, предлагани на пазара, Celluma е гъвкава и се приспособява плътно към зоната на третиране за постигане на оптимална ефикасност.

Благодарение на уникалната способност на Celluma да се оформя според зоната на третиране, за да подобри клетъчната ефективност на микроскопично ниво, клетките на кожата могат да абсорбират още повече светлинна енергия, ускорявайки процеса на елиминиране на бактериите на акне и заздравяване на кожата. Благодарение на възможността за поставяне на устройството близо до кожата Celluma превъзхожда много дори по-скъпи устройства, които не могат да се приспособят плътно към третираната зона.

Сините дължини на вълните на Celluma убиват бактериите, които причиняват акне, като същевременно намаляват възпалението, пъпките и зачервяването, свързани с акнето. Намаляването на лезиите и цялостното подобряване на външния вид на кожата често се наблюдава само за няколко седмици. Разбира се, резултатите варират в зависимост от тежестта на състоянието на акнето и спазването на препоръчаните протоколи за акне. Винаги е препоръчително да се потърси съвет от специалист по грижа за кожата.

Третиране на застаряващата кожа с LED светлинна терапия

След като разгледахме как LED светлинната терапия може да се справи с акнето и свързаните с него възпаления, нека разгледаме как LED светлинната терапия може да третира стареещата кожа, фините линии и бръчките.

Когато става въпрос за стареене, значителен фактор, който води до бръчки и фини линии по лицето и болки в ставите на тялото, се дължи на недостатъчни нива на колаген, възпаления и намалено кръвообращение. Колагенът е основният структурен протеин, който се намира в кожата и други съединителни тъкани. Колагенът буквално държи телата ни заедно.

Значение на колагена

Повишената пролиферация на фибробластите е само една от ползите от терапията с LED светлина. Фибробластите произвеждат колагенови влакна, така че е логично, че колкото повече и по-здрави фибробласти имаме в кожата, толкова повече и по-добри колагенови влакна се произвеждат. А както всички знаем, синтезът и поддържането на колаген са в основата на борбата със стареенето. Колагенът се счита за ключ към дълголетието.

Здравословните нива на колаген са тези, които ни осигуряват сияен тен, стегната кожа, силни нокти, плътни кости и здрава коса. Той е от съществено значение и за поддържането на мускулите, ставите и сухожилията в добро състояние. Казано по-просто, колкото повече колаген произвеждат телата ни, толкова по-добре ще изглеждаме и ще се чувстваме с напредването на възрастта и в опит да забавим дегенерацията на тъканите и клетките.

Признаци на стареене

Фибробластните клетки са отговорни за производството на колаген и еластин – двата най-често срещани белтъка в съединителната тъкан. С напредването на възрастта обаче фибробластните клетки се компрометират, което води до по-ниски нива на тези протеини. Можем да започнем да забелязваме намалена еластичност на кожата, бръчки, а ставите ни може да не се движат толкова свободно, колкото преди. Това е така, защото по-ниските нива на колаген водят до разрушаване на хрущяла, което може да причини възпаление, болка, скованост, артрит и удължаване на времето за възстановяване след физическа активност. Други общи признаци на стареене могат да включват:

Влошаване на състоянието на кожата и тъканите

Мелазма

Артрит

Възпаление

Хронична болка в ставите и мускулите

Кератоза

Болка

Ако имате един или повече от тези признаци, това може да е показател, че нивата на колаген в организма ви са недостатъчни.

Доказано с изследвания

Сега, след като установихме базово разбиране за това защо колагенът е от съществено значение с напредването на възрастта, нека разгледаме най-новаторския и естествен начин за ефективно генериране на повече колаген в тялото ви, като използваме противостареещия ефект на LED светлинната терапия.

Изследванията показват, че червените и близките до инфрачервените дължини на вълните, използвани в устройствата за LED светлинна терапия Celluma SERIES, се борят с признаците на стареене. Тези специфични дължини на вълните на светлинната енергия са клинично потвърдени, че подобряват естествената способност на тялото ви да генерира колаген и еластин чрез активиране на фибробластните клетки. Тези дължини на вълните също така намаляват възпаленията и увеличават микроциркулацията, за да повлияят допълнително на състоянието на кожата, косата и болката.

Разликата в LED светлинната терапия Celluma

Равномерното доставяне на светлинната енергия е от решаващо значение за успешното ѝ усвояване от клетките. Поради тази причина проектирахме всеки от нашите продукти Celluma така, че да съответства плътно на зоната на третиране, което води до несравнима способност за доставяне на оптимално количество възстановителна светлинна енергия при всяка терапевтична сесия.

Продуктите Celluma са в пълен контраст с традиционните устройства за светлинна терапия със светодиоди, които са плоски и твърди и не могат да се оформят според тялото, което драстично намалява способността на клетките да абсорбират оптималното количество светлинна енергия и по този начин – ефективността. Телата не са плоски, затова е логично устройството за светодиодна светлинна терапия да се приспособява плътно към зоната на лечение.

Продукти като нашия Celluma PRO могат да се оформят в С-образна форма за третиране на бръчки и фини линии по лицето, докато лежите удобно по гръб. Или можете да го оформите така, че да се увива лесно около всяка част на тялото, включително ръцете, краката или ставите, за да се борите с последиците от стареенето.

По-долу е представен основен протокол за лице, който можете да адаптирате към нуждите на конкретните си клиенти и да използвате с други методи, като например мирконидлинг, пилинг или микродермабразио, за да осигурите на клиентите си здравата кожа, която търсят.

Протокол за озаряваща жизненост

Ако сте професионалист в областта на грижата за кожата, клиентите ви ще харесат колко релаксираща е тази процедура за лице, както и невероятните резултати, които кожата им ще получи само за 30 минути LED светлинна терапия.

Стъпка 1

Първо, уверете се, че сте прегледали всички противопоказания и предпазни мерки за LED светлинна терапия с клиента, преди да започнете LED процедурата за лице.

Стъпка 2

След това почистете с подходящ продукт за грижа за кожата по ваш избор в зависимост от типа кожа на клиента и състоянието, което иска да третира.

Стъпка 3

Ексфолирайте кожата.

Стъпка 4

Извършете екстракция, ако е необходимо.

Стъпка 5

Тонирайте кожата, ако е необходимо.

Стъпка 6

Приложете Celluma LED Light Therapy за 30 минути.

Ако третирате акне, изберете Програмата за акне. Тази програма излъчва синя светлина, за да убие бактериите на акнето, и червена светлина, за да намали възпалението, да увеличи кръвообращението и да насърчи възстановяването на тъканите.

Ако лекувате други състояния на кожата, като фини линии или бръчки, изберете програмата “Бръчки/червена светлина”. Тази програма излъчва предимно червена светлина, за да стимулира производството на колаген и еластин за ефективно лечение на различни кожни състояния, включително проблеми със стареенето на кожата.

Стъпка 7

Последвайте сеанса на LED светлинна терапия с продукти за грижа за кожата по ваш избор в зависимост от състоянието, което се третира, и сериозността на проблема. Това може да включва подходящ серум и/или маска.

Стъпка 8

Нанесете подходящ овлажняващ крем върху кожата.

Стъпка 9

И накрая, завършете процедурата за лице с подходящ слънцезащитен крем с SPF, за да предпазите кожата.

Лицето ни често е това, което прави първо впечатление на хората, с които се срещаме. Независимо дали се наслаждавате на релаксираща процедура за лице в любимата си клиника, или подарявате на лицето си така необходимата грижа у дома, LED светлинната терапия, в комбинация с любимата ви рутинна грижа за кожата, може да подобри тонуса и текстурата на кожата ви и да ви даде сиянието, което винаги сте искали.

Референции:

British Journal of Dermatology 2000; 142: 973 +/- 978.

Фототерапия със синя (415 nm) и червена (660 nm) светлина при лечение на акне вулгарис

P.PAPAGEORGIOU, A.KATSAMBAS* И A.CHU

Отделение по дерматология, Имперски колеж по наука, технологии и медицина, болница Hammersmith, DuCane Road, Лондон W12 0NN, Великобритания Болница Adreas Sygros, Атина, Гърция

Сподели:

Съдържание

Пишете ни

LED светлинна терапия за цяло тяло без високата цена на легло

Леглата за светлинна терапия имат присъщи недостатъци – ето защо Celluma не проектира легло за светлинна терапия с LED. Всяко от устройствата за светлинна терапия Celluma СЕРИЯ е създадено с мисъл за науката; т.е. параметрите за ефикасност и безопасност са следвани, за да се осигурят резултати и лесна употреба както от

Научи повече»

Терапия с червена и синя светлина за лечение на акне

Според Американската академия по дерматология акнето е най-често срещаното кожно заболяване в САЩ, засягащо приблизително 50 милиона американци годишно. А приблизително 85% от страдащите от акне са на възраст между 12 и 24 години. Въпреки това, акнето може да се появи на всеки етап от живота, дори до 30-те и

Научи повече»

НАСА и терапията с червена светлина

Терапията с червена и близка инфрачервена светлина  стана много по-често срещана, тъй като устройствата и възможностите за лечение се развиха.  Първоначално разработена от НАСА за астронавти, които биха могли да се наранят или разболеят по време на дългосрочни космически мисии, терапията с излъчващи светлина диоди (или LED) се използва днес като

Научи повече»

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас