Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Безплатна консултация?

Нашите специалисти от Celluma са добре обучени и готови да отговорят на всеки Ваш въпрос

Ясно решение

За здравословно облекчаване на болката

Използвам Celluma два пъти всеки ден. Обичам да я използвам за краката си, тъй като те са малко възпалени"
"Имам хронични болки във врата от 15 години... използвах болкоуспокояващи лепенки всяка вечер. След това получих Celluma и само след 2 процедури лепенките изчезнаха!"
"Аз съм 89-годишна жена и страдам от хроничен артрит. Имах възможността да изпробвам Celluma и бях изумена от облекчението, което получих"

Облекчете болката си безопасно и естествено

Болка

Докато светлинната терапия е отличен инструмент за борба с външни естетични проблеми като стареене и акне, ползите от лечението на цялото тяло с близка инфрачервена светлинна терапия отиват далеч отвъд кожата. Много хора не осъзнават колко ефективна може да бъде светлинната терапия при лечение на болка.

Приблизително 20% от възрастните  страдат от хронична болка, което допринася за рязко нарастване на разходите за здравеопазване, загуба на производителност и лошо качество на живот в света.В допълнение, хроничната болка е свързана с опиоидна зависимост, тревожност и депресия. Болката е не само физически изтощителна, но може да повлияе и на психичното здраве ежедневно.

Какво е инфрачервена светлинна терапия?

Подобно на растенията, научните изследвания показват, че човешкото тяло може да абсорбира светлинни частици (фотони) и да преобразува тази светлинна енергия в аденозин трифосфат (АТФ), формата на енергия, необходима за захранване на метаболитните процеси, подобряване на клетъчната ефективност и насърчаване на възстановяването и регенерацията на тъканите . Съвременната LED светлинна терапия използва три вида дължини на вълните: синя, червена и близка инфрачервена. Терапията със синя и червена светлина предлага страхотни естетически предимства като лечение на акне и повишено производство на колаген и помага за постигане на характерния младежки блясък, който хората свързват със светлинната терапия за лице.

Въпреки това, инфрачервената, особено близката инфрачервена, предлага цяла нова гама от медицински ползи, за които е клинично доказано, че проникват дълбоко под повърхностния слой на кожата, за да се справят с болката в мускулите и ставите при източника и да осигурят така необходимото облекчение на хората, страдащи от възпаление и нараняване.

Как действа светлинната терапия при болка?

По същия начин, по който растенията растат, като получават енергията си от слънцето по време на фотосинтеза, терапията с инфрачервена светлина – или терапията със „слаба светлина“ – използва специфични, доказани дължини на вълните, за да стимулира естествен отговор в човешките тъкани, който може да увеличи притока на кръв, да ускори възстановяване на тъканите, облекчаване на мускулни болки, облекчаване на сковаността на ставите и подобряване на цялостната клетъчна ефективност на микроскопично ниво. Терапията с инфрачервена светлина действа чрез усилване на клетъчната енергия за насърчаване и подобряване на естествените лечебни способности на тялото.

Когато тъканта е увредена, възниква болка. Човешката тъкан може да бъде увредена по различни начини; изкълчен глезен, хирургична процедура, която не е зараснала правилно, или дори твърде интензивна сесия във фитнеса може да причини физически дискомфорт и емоционален стрес. Болката може да бъде краткотрайна или продължителна и тъй като се проявява по различен начин при всеки човек, може да бъде изключително трудна за лечение.

Уникалната способност на Celluma да се огъва и поставя близо до повърхността на кожата, позволява на клетките да абсорбират още повече светлинна енергия за максимален възстановителен потенциал. Уникалният и превъзходен дизайн на устройството на Celluma предлага облекчаващи болката терапевтични ползи, равни или по-добри от тези на по-мощните и скъпи устройства, което прави изцяло естественото управление на болката много реална възможност за всеки, който страда от болка.

И не е нужно да посещавате клиника, за да изпитате предимствата на терапията с инфрачервена светлина. Само за 30 минути на ден можете да имате еднакво професионално лечение у дома или в движение с преносимото и леко устройство на Celluma. Дори по-добре, лечението е неинвазивно, не изисква време за възстановяване и може да се използва за всички типове кожа.

От лечение на хронична болка до подобряване на физическата устойчивост, клинично е доказано, че светлинната терапия осигурява терапевтични ползи в редица медицински приложения, достигайки дълбоко отвъд повърхността на кожата, за да подобри здравето на клетъчно ниво.

LED светлинната терапия Celluma е модерен подход за лечение на хронична болка. Без вредни химикали и риск от пристрастяване, светлинната терапия е по-естествен начин да излекувате тялото си отвътре навън. Вместо просто да маскира болката, светлинната терапия Celluma работи по различен начин, за да лекува основното състояние, да подобри възстановяването и ефективността на тъканите и да позволи на тялото ви да функционира на оптимално ниво на здраве и благополучие.

С технологията за светлинна терапия на Celluma и уникалния дизайн на устройството за контуриране на тялото вие можете да възвърнете и поддържате естествената жизненост на тялото си без необходимост от лекарства с рецепта и техните опасни странични ефекти, което води до дълготрайно, подобряващо живота управление на болката, на което можете да разчитате.

Медицински предписаните болкоуспокояващи лекарства действат, като блокират рецепторите за болка в мозъка, облекчават симптома, но не засягат причината. Още по-лошо, опиоидите могат да бъдат изключително пристрастяващи и рискът от пристрастяване се увеличава значително, когато се използват редовно за лечение на дългосрочна хронична болка. Според Националния институт за злоупотреба с наркотици повече от 90 американци умират всеки ден от предозиране с опиати.

Управлението на хроничната болка е американска здравна криза. За щастие има и други възможности за лечение. Светлинната терапия за управление на болката е неинвазивна и без странични ефекти алтернатива на употребата на опиоиди.

Как терапията с инфрачервена светлина може да помогне при справяне с болката?

Лошият кръвен поток и липсата на кислород и други жизненоважни молекули (напр. глюкоза, аденозин трифосфат (АТФ)) в кръвоносните съдове могат да причинят болка или изтръпване. Светлинната енергия стимулира освобождаването на азотен оксид, което увеличава диаметъра на кръвоносните съдове (вазодилатация) и позволява доставянето на повече кръвен поток, кислород и други основни вещества. Това увеличение на кислорода и хранителните вещества, заедно със стимулирането на светлинна енергия, доставяна от Celluma LED устройства, увеличава производството на АТФ, което активира пътищата за облекчаване на болката. Това намалява болката и възпалението и увеличава регенерацията на тъканите в локализираната област.

Когато става въпрос за ефективно лечение на състояния на болка с LED светлинна терапия, дължината на вълната е ключова. В сравнение с терапията със синя светлина, дължините на вълните, близки до инфрачервения, могат да проникнат дълбоко в мускулната и ставната тъкан, за да облекчат болката, да увеличат кръвообращението и да намалят възпалението. Терапията с инфрачервена светлина осигурява на увредените клетки допълнителна енергия, за да ускори естественото възстановяване на увредените тъканни клетки, да насърчи производството на клетки и да възстанови хомеостазата в тялото.

Първоначално разработена от инженерите на НАСА за управление на болката и лечение на наранявания по време на дългосрочни космически мисии, светлинната терапия сега се използва като безопасен и естествен начин за лечение на широк спектър от болки и кожни заболявания. Но не е нужно да сте астронавт, за да се възползвате от предимствата на инфрачервената светлинна терапия за болка, и не е нужно да ходите в космоса. Дори не е нужно да напускате дома си. С развитието на дизайна на преносими устройства за инфрачервена светлинна терапия, хората могат да се възползват от предимствата на самостоятелно прилаганата светлинна терапия у дома. Не всички светлинни терапии обаче са еднакви.

Защо светлинната терапия Celluma за управление на болката е различна?

Подходът на Celluma за управление на болката е вдъхновен от светлината, научно доказан и одобрен от FDA. Универсалните системи за синя, червена и инфрачервена светлинна терапия на Celluma са ефективни в различни части на тялото и лекуват редица състояния, причиняващи болка.

За разлика от други устройства за LED светлинна терапия на пазара, Celluma има уникалната способност да контурира близо до повърхността на кожата, за да увеличи абсорбцията на светлина и да постигне оптимална терапевтична ефикасност.

 

Проучвания върху лечението на болка

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас