Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

LED светлинна терапия за цяло тяло без високата цена на легло

Леглата за светлинна терапия имат присъщи недостатъци – ето защо Celluma не проектира легло за светлинна терапия с LED.

Всяко от устройствата за светлинна терапия Celluma СЕРИЯ е създадено с мисъл за науката; т.е. параметрите за ефикасност и безопасност са следвани, за да се осигурят резултати и лесна употреба както от професионалисти, така и от лица без медицинско обучение. Днес устройствата Celluma имат най-много медицински качества и най-много награди от всички LED устройства в света.

Ние искахме да сме сигурни, че продължаваме тази мисия, когато създадохме нашето първо цялостно LED устройство, Celluma DELUX. Прочетете, за да научите защо е по-гъвкав от легло, по-достъпен и по-ефективен.

Истината за LED

Това, което ще споделим тук, е вярно за  който и да е  устройството за LED светлинна терапия Celluma. И не защото ние го казваме, а защото това е, което научните изследвания потвърждават в безброй проучвания.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е да разберете как всъщност работи терапията с червена светлина. Излъчената енергия трябва първо да се  абсорбира от  хромофорите в клетките.

Следователно излъчването на енергия не е това, което е важно, това е лесната част.

Усвояването на тялото

Това, което е от решаващо значение обаче, е да се излъчва енергия по начин, по който тялото да може да абсорбира енергията, за да осъществи биохимичните промени, които търсим, например повишаване на клетъчната енергия за подобрена производителност.

Близостта е ключова

Отговорът за постигане на ефективна абсорбция е близостта до зоната на третиране (ето защо Celluma е проектирана да бъде гъвкава и да приема форма, така че да може да се очертае плътно около частите на тялото).

Нека разгледаме  това малко по-подробно, за да можете да разберете разликите между LED светлинно терапевтично легло и Celluma DELUX.

Закон на обратния квадрат

За да се постигнат най-добри резултати с LED светлинната терапия като цяло, диодите, излъчващи светлина, трябва да бъдат поставени възможно най-близо до кожата, така че енергията да може да се абсорбира от клетките.

Това се основава на закона на обратните квадрати на оптичната физика; което гласи, че интензитетът на ефект като осветеност или гравитационна сила се променя обратно пропорционално на квадрата на разстоянието от източника.

Проблеми с ефикасността

Проблемите с ефикасността на леглата за терапия с инфрачервена светлина са, че в по-голямата си част не са достатъчно близо до тялото.

Въз основа на доказателствата за закона на обратния квадрат, ще има намалено поглъщане на енергия в тази зона, тъй като разстоянието до зоната на третиране е увеличено.

Каква е зоната на лечение?

Вторият проблем е свързан с дизайна на леглата. Едностранните легла не се справят адекватно с общите болкови състояния, тъй като се лекува само едната страна на тялото. 

Проблеми с покритието

Добре, какво ще кажете за двустранните легла, които имат горна част/калъф?

Терапевтичните легла с червена светлина с горна страна може да са по-ефективни (поне теоретично), защото излъчват енергия от двете страни на тялото.

LED за цялото тяло

Все пак не забравяйте какво казахме по-рано за закона на обратните квадрати на оптичната физика. Малко вероятно е голяма част от светлинната енергия действително да се абсорбира от тялото, тъй като покривалото на леглото обикновено е на доста голямо разстояние от кожата.

Не забравяйте, че близостта е ключова за ефективно лечение и резултати. Например, носът и пръстите на краката ще бъдат близо, но останалата част от лицето и тялото е относително далеч.

Разликата в Celluma

Ето защо Celluma DELUX изцяло променя представите Ви за LED терапии за тяло.

За разлика от други легла за LED светлинна терапия, струващи десетки хиляди долари, Celluma DELUX е по-скоро като утежнено одеяло, което може да се постави върху тялото за покритие от главата до петите.

Но ако Celluma DELUX е като утежнено одеяло, как се справя с някои от тези проблеми, по отношение на близостта и зоната на покритие?

Нека го разбием, откривайки разликите.

Само устройство за вземане на форма

Тъй като Celluma DELUX е като утежнено одеяло, то може да се постави директно върху кожата.

За разлика от двустранно легло със закръглено покритие, което отдалечава диодите, DELUX лежи удобно директно върху тялото, така че въз основа на закона на обратните квадрати, вие получавате възможно най-пълното покритие и ефективно лечение

 

 

СЕРИЯТА Celluma

Докато използвате Celluma DELUX, какво как можем да третираме зоните на скалпа и на лицето?

Серията от устройства Celluma предлага страхотно покритие за проблеми с лицето чрез използване на Celluma PRO/iPRO, LITE/iLITE, SKIN, RESTORE, FACE или CLEAR, в зависимост от кожния проблем, който искате да лекувате, както и в борба с косопада, визирайки конкретно модел Restore.

Можете да поставите едно от тези оформящи устройства директно върху лицето, за да покриете  цялото  лице, докато третирате и останалата част от тялото си, както и да добавите панел Restore в зона скалп, така може едновременно да работите на всички зони от тяло, лице и скалп.

Въпреки че не можете да лежите директно върху DELUX, можете лесно да легнете с лице надолу и все още да имате пълно покритие на задната част на тялото си, защото, запомнете, Celluma  DELUX  лежи директно върху кожата.

Няма проблем някоя част от тялото да не докосва диодите (като примера за долната част на гърба), тъй като панелът е отново в голяма близост до тази зона.

Прекомерна цена

Вероятно най-важният проблем с леглата за LED светлинна терапия е цената. Леглата за LED светлинна терапия могат да струват над $50 000, което е значителен финансов ангажимент.

Друго съображение е колко големи са те. Заемайки толкова много място, ще трябва да посветите цяла стая за лечение на легло за LED светлинна терапия и е напълно неподходящо за средни и малки работни помещения.

Заемане на място

И ако не поддържате постоянен поток от клиенти на това легло, тази стая не може да се използва за нищо друго. Това е значителна цена на квадратен метър само за една опция за лечение.

Достъпни и преносими

За разлика от led леглата за терапии, Celluma DELUX е проектиран да виси на гърба на врата или в килер, когато не се използва, като по този начин освобождава ценно място във вашия дом или практика.

Цената е пъти по-ниска в сравнение с цените на останалите LED устройства, предназначени за терапии на цяло тяло.

В комбинация с другите устройства от СЕРИЯТА Celluma, можете да разработите пакет с DELUX, който ще осигури истинско покритие на цялото тяло за проблеми с кожата и болката на разумна цена.

Опитът Celluma

Celluma DELUX наистина предлага възстановяване на цялото тяло, тъй като стареенето не се ограничава само до лицето.

Вградени с технология, първоначално проучена от НАСА, устройствата за светлинна терапия Celluma работят, като намаляват възпалението и увеличават микроциркулацията, като облекчават голямо разнообразие от състояния на кожата, мускулите, ставите и болката.

Изживяването Celluma DELUX ви дава:

  • Жизненост на цялото тяло
  • Подобрена циркулация
  • Релаксиращо и подмладяващо
  • Засилен имунен отговор
  • Ре‘ение за Акне по цялото тяло, пъпки, лезии
  • Насърчава производството на колаген и еластичност
  • Ефективно лечение на труднодостъпни места
  • Подобрени резултати от масаж и акупунктура
  • Ускорява възстановяването след операция или след тренировка.

Celluma DELUX наистина е идеалното решение за Уелнес на цялото тяло.

Сподели:

Съдържание

Пишете ни

LED светлинна терапия за цяло тяло без високата цена на легло

Леглата за светлинна терапия имат присъщи недостатъци – ето защо Celluma не проектира легло за светлинна терапия с LED. Всяко от устройствата за светлинна терапия Celluma СЕРИЯ е създадено с мисъл за науката; т.е. параметрите за ефикасност и безопасност са следвани, за да се осигурят резултати и лесна употреба както от

Научи повече»

Терапия с червена и синя светлина за лечение на акне

Според Американската академия по дерматология акнето е най-често срещаното кожно заболяване в САЩ, засягащо приблизително 50 милиона американци годишно. А приблизително 85% от страдащите от акне са на възраст между 12 и 24 години. Въпреки това, акнето може да се появи на всеки етап от живота, дори до 30-те и

Научи повече»

НАСА и терапията с червена светлина

Терапията с червена и близка инфрачервена светлина  стана много по-често срещана, тъй като устройствата и възможностите за лечение се развиха.  Първоначално разработена от НАСА за астронавти, които биха могли да се наранят или разболеят по време на дългосрочни космически мисии, терапията с излъчващи светлина диоди (или LED) се използва днес като

Научи повече»

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас