Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Безплатна консултация?

Нашите специалисти от Celluma са добре обучени и готови да отговорят на всеки Ваш въпрос

+359 893457755

Имате въпроси?

Ще се радваме да отговорим на всеки един от тях

Какво представлява терапията с ниска осветеност?

Терапията с ниско ниво на осветеност или фотобиомодулацията се основава на технологията на светодиодите (LED) и представлява прилагане на светлинна енергия към тялото за постигане на терапевтични ползи. Тя стимулира естествена фотобиохимична реакция, подобна на процеса на фотосинтеза при растенията. Доказано е, че енергията, доставяна от светодиодите, подобрява клетъчния метаболизъм, ускорява възстановяването и попълването на увредените кожни клетки, както и стимулира производството на колаген – основата на здравата и гладка кожа. Изследванията показват, че светлинната терапия със светодиоди може да помогне за изглаждане на структурата на кожата, подобряване на нейната стегнатост и устойчивост, повишаване на активността на лимфната система, възстановяване на естествената клетъчна активност на кожата и намаляване на появата на фини линии, бръчки и повърхностна хиперпигментация. Процедурата е предназначена за всички типове кожа и е неаблативна, неинвазивна, безболезнена и не изисква абсолютно никакъв престой. Пациентите или клиентите могат да се върнат към обичайната си дейност веднага след процедурата

Въз основа на задълбочени изследвания устройствата за терапия с ниско ниво на осветеност са одобрени от FDA и са показали, че ефективно повлияват:

  • Леко до умерено акне вулгарис
  • Повърхностни, доброкачествени съдови и пигментни лезии
  • Околоочни бръчки и фини линии
  • Неоптимален местен кръвоток и циркулация
  • Болки в мускулите и ставите
  • Болка и скованост, свързани с артрит
  • Мускулни спазми
  • Хронична болка в областта на шията и раменете с мускулно-скелетен произход

LED устройствата се считат за изключително нискорискови, когато се използват по предназначение.

Не. Светлинната терапия е неинвазивна и безболезнена, когато се използва по предназначение.

Терапията с ниско ниво на осветеност се основава на технологията за светодиоди (LED), разработена за експерименти на НАСА, свързани с пилотирани космически полети. В сравнение с лазерите, патентованата LED технология генерира незначително количество топлина и не се счита за устройство със значителен риск.

Не. Celluma използва само комбинация от сини, червени и близки до инфрачервените (невидими с просто око) светодиоди (LED).

Тридесет (30) минути.

Celluma трябва да е в непосредствена близост до третираната област. Кожата трябва да е свободна от дрехи, грим или други елементи, които могат да отклонят светлината от кожата.

Не. Можете да използвате Celluma в седнало или легнало положение. Например има два начина за използване на Celluma, когато е насочена към областта на долната част на гърба: да седнете удобно на стол с Celluma, извита хоризонтално около областта на долната част на гърба, или да легнете с устройството, поставено върху областта на долната част на гърба. Celluma може да се постави и вертикално върху гръбначния стълб, следвайки естествените извивки на тялото. Основното предимство на конструкцията е уникалната способност за оформяне, така че да съответства на профила на тялото. Не лягайте директно отгоре, не се накланяйте към устройството и не го натоварвайте с цялото си тяло.

Най-добрата позиция е тази, която е най-удобна за потребителя. Потребителят трябва да е седнал или легнал, с подходяща опора. Никога не се напрягайте и не се усуквайте, за да използвате устройството. Вместо това оформете устройството според желаната част на тялото. За ръцете или краката Celluma може да се увие около частта от тялото. След като го позиционирате, седнете удобно, отпуснете се, гледайте телевизия, използвайте лаптопа си или подремнете.

Поставете Celluma възможно най-близо до кожата си, колкото по-близо, толкова по-добре. Едно от основните предимства на Celluma е нейният патентован гъвкав дизайн, който позволява близко позициониране до кожата и може да доведе до по-ефективни резултати.

Да. Можете да се върнете към всички нормални дейности веднага след употреба.

Да. Celluma е лек и преносим, което го прави идеален за пътуване. При пътуване извън страната на пребиваване не забравяйте да проверите за правилен източник на захранване и електрически вход. Във всички устройства е включен международен комплект адаптери Celluma.

Celluma не трябва да се използва при деца под 12 години, както и върху гърдите или стомаха на кърмачки или бременни. Моля, вижте ръководството за потребителя за пълен списък на противопоказанията.

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас