Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Безплатна консултация?

Нашите специалисти от Celluma са висококвалифицирани и готови да отговорят на всеки Ваш въпрос

Резултатите

Красива и сияйна кожа с Celluma!

"Като козметик не мога да кажа достатъчно добри неща за моя Celluma Pro. Тя върши чудеса при акне и проблеми със стареенето"
"Използвах Celluma за себе си за борба със стареенето, както и за болка. Резултатите са невероятни. Настройката против стареене - WOW. Лицето ми просто сияе след това и е толкова релаксиращо"
"Обичам моята Celluma. Толкова невероятни и добри резултати, когато я използвах по време на процедурите за лице"

Върнете часовника назад със светлинна терапия

Против стареене

Стареенето може да се опише като нарушаване на метаболитния процес. Откакто се помним, хората са търсили начини да сведат до минимум ефектите от стареенето. Правим това, защото всички искаме да намерим най-голяма радост и удовлетворение в нашето крайно време на земята. Искаме повече качествено време с нашите половинки и деца, повече смях  с нашите приятели, повече време за пътуване и повече време, за да оставим своя отпечатък в света.

Много СПА центрове и Уелнес центрове вече предлагат специфични лечения против стареене за борба с различни странични ефекти от процеса на стареене, включително терапия с червена LED светлина. И въпреки, че не можем буквално да върнем времето назад, има стъпки, които можем да предприемем сега, за да подобрим и поддържаме най-добрия си външен вид.

И така, как можем безопасно и ефективно да намалим и дори да обърнем ефектите от стареенето?

Колаген

Що се отнася до стареенето, важен фактор, който води до бръчки, фини линии и болки в ставите, се дължи на недостатъчното количество колаген. Колагенът е основният структурен протеин, открит във нашата кожа и друга съединителна тъкан. Колагенът буквално държи телата ни заедно. Лесно е да си спомните какво прави колагенът, като погледнете гръцкия префикс „kolla“, което означава лепило.

Повишената пролиферация на фибробласти е само едно от предимствата на терапията с LED червена светлина. Фибробластите произвеждат колагенови влакна, така че е логично, че колкото повече и по-здрави фибробласти имаме в кожата, толкова повече и по-добри колагенови влакна ще бъдат произведени. И както всички знаем, синтезът и поддържането на колаген е в основата на анти-стареенето.

Здравословните нива на колаген са това, което ни дава блестящ тен, стегната кожа, здрави нокти, плътни кости и здрава коса. Също така е важно за поддържане на мускулите, ставите и сухожилията в здраво състояние. Просто казано, колкото повече телата ни произвеждат колаген, толкова по-добре ще изглеждаме и ще се чувстваме, докато остаряваме.

Признаци на стареене

Фибробластните клетки са отговорни за производството на колаген и еластин, двата най-разпространени протеина в съединителната тъкан. С напредването на възрастта обаче нашите фибробласти отслабват, което води до по-ниски нива на тези протеини. Може да забележим намалена еластичност на кожата и бръчки, а ставите ни може да не се движат толкова свободно, колкото преди. Това е така, защото по-ниските нива на колаген водят до разрушаване на хрущяла, което може да причини възпаление, болезненост, скованост, артрит и увеличено време за възстановяване след физическа активност. Други често срещани признаци на стареене могат да включват:

 • Влошаване на кожата
 • Мелазма
 • Артрит
 • Възпаление
 • Хронични ставни и мускулни болки
 • Кератоза

Ако изпитвате един или повече от тези признаци, това може да е индикатор, че нивата на колаген са твърде ниски.

 

Лечение против стареене с LED светлинна терапия

Сега, след като вече знаем защо колагенът е от съществено значение с напредване на възрастта, нека да разгледаме най-новаторския и естествен начин за ефективно създаване на повече колаген в тялото, използвайки ефекта против стареене на LED светлинната терапия.

Доказаните червени и близки инфрачервени дължини на вълните се използват в Celluma SERIES от устройства за LED светлинна терапия за борба с признаците на стареене. Тези специфични дължини на вълните на светлинната енергия са клинично потвърдени, за да подобрят естествената способност на тялото ви да произвежда колаген и еластин чрез активиране на фибробластните клетки.

Без рецепти. Без лекарства. Без инжекции. Без операция. Просто безопасни, естествени дължини на вълните на ефективна, доказана светлинна енергия.

Разликата в Celluma

Равномерното доставяне на светлинна енергия е от решаващо значение за успешното усвояване на енергията от клетките. Поради тази причина ние сме проектирали всеки от нашите продукти Celluma така, че да съответства точно на третираната зона на тялото, което води до несравнимата способност за доставяне на оптимално количество възстановяваща светлинна енергия по време на всяка сесия. Продуктите Celluma са в ярък контраст с традиционните устройства за светлинна терапия, които са плоски и твърди и не могат да се приспособят към тялото, намалявайки драстично способността на клетките да абсорбират оптималното количество светлинна енергия и следователно ефективността.

Продукти като нашата Celluma PRO могат да бъдат оформени в C-образна форма за лечение на бръчки по лицето и фини линии, докато вие лежите удобно по гръб. Или можете да го оформите така, че лесно да обгръща всяка част от тялото ви, като ръцете, краката или ставите, за да се борите с ефектите от стареенето.

Celluma иска да стимулира производството на колаген

Нека накратко разгледаме две биологични основи: цикълът на лимонената киселина (също цикъл на трикарбоксилната киселина, цикъл на Кребс или цикъл на Сент-Дьорджи Кребс) и аденозин трифосфат (АТФ).

 1. Цитратният цикъл е това, което създава клетъчна енергия в тялото ви. Светлинното активиране увеличава естествения цитратен цикъл на тялото, което от своя страна спомага за създаването на повече АТФ.
 2. АТФ е енергийната валута на всички клетки в тялото ви. Когато тялото ви има достатъчно нива на АТФ, то има повече енергия, която да изразходва за възстановителни процеси като производството на колаген еластин – това са протеините, които тялото ви използва, за да се самолекува.

В обобщение: Светлинна терапия = Подобрен цитратен (енергиен) цикъл = По-голяма наличност на ATP = Повече колаген

Когато всички тези важни метаболитни процеси се извършват, това води до по-добри резултати извън производството на колаген. Виждаме каскада от предимства като

 • Клетъчна регенерация за заместване на стари клетки (митоза)
 • Намаляване и предотвратяване на клетъчната смърт (апоптоза)
 • Неврогенеза (нови нервни клетки)
 • Развитие на нови капиляри (ангиогенеза)
 • Повишен кръвен поток
 • Подобрено производство на азотен оксид

Синергичният ефект е, че тялото ви е оптимизирано да се самолекува. Пациентите, които използват Celluma LED устройства за светлинна терапия, започват да виждат:

 • Подмладяване на кожата и намаляване на бръчките и фините линии
 • Ускорено зарастване на хронични рани.
 • Общо намаляване на болката, включително болка в мускулите, ставите и артрит.

Всички тези големи предимства могат да бъдат постигнати у дома и в свободното ви време. Много хора дори могат да използват устройства Celluma по време на дрямка или докато гледат телевизия.

Какво е усещането да използвате Celluma?

Използването на апаратите за светлинна терапия Celluma е много релаксиращо. Просто заемете удобна позиция и увийте третираната зона с вашата Celluma. Една сесия отнема  30 минути. Повечето пациенти изпитват незабавни резултати и усещат затоплена терапевтична зона. Скованите, възпалени и болезнени стави могат да усетят подобрение след една до три сесии. Имайте предвид, че резултатите варират от пациент на пациент в зависимост от тежестта на състоянието и спазването на протоколите.

LED терапията против стареене на Celluma е настроена наистина да трансформира начина, по който хората се подмладяват и възстановяват. Вече не трябва да разчитаме единствено на скъпи лекарства, рискови инжекции или инвазивна хирургия, тъй като вече разполагаме с технологията, която да даде на телата ни тласък да се лекуват по естествен път

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас