Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Безплатна консултация?

Нашите специалисти от Celluma са висококвалифицирани и готови да отговорят на всеки Ваш въпрос

Безопасно и ефективно лечение на акне

С Celluma акнето няма шанс

"Обичам Celluma! Един от любимите ми продукти от първа необходимост в моята стая за лечение. Имам клиенти с акне, на които Celluma помага да се отърват от него и да изгладят текстурата му."
"Акнето при възрастните ме преследваше в продължение на три години. Изпробвах всички продукти на пазара. От една година насам имам чиста кожа. Celluma ми върна живота"
"Celluma се справя с изригвания, подобни на акне, които се появяват на гърба на врата ми. При еднократна употреба често е 50-90% по-добре до следващия ден"

Подарете си чистата кожа, която заслужавате

Акне

Акнето е  медицинско състояние на кожата, което може да засегне лицето, гърдите, гърба, раменете и ръцете и въпреки че не засяга непременно физическото ни здраве, със сигурност може да има психологически ефект. Акнето може да ни накара да се почувстваме непривлекателни и да ни накара да искаме да се оттеглим в домовете си и да се скрием от света. И докато акнето е напълно нормално и няма от какво да се срамувате, то все пак може да причини ненужен стрес в ежедневието.

Когато се случи особено екстремно избухване на акне, може да ни се стори, че нищо не работи достатъчно бързо и че няма какво да ни помогне в борбата с него. Терапията с LED светлина за акне е страхотна възможност за лечение за бързи резултати.

Какво причинява акне?

Акнето е изключително често срещано състояние на кожата. Всъщност 3 от 4 души на възраст 11-30 години са се сблъсквали с акне поне веднъж в живота си.

Акнето се появява, когато изобилие от мъртви кожни клетки и естествено произведено масло, наречено себум, запуши малки космени фоликули или пори. Тъй като производството на себум продължава да се натрупва под тапата на повърхността на кожата, кожата се заразява с P. acne бактерии, които причиняват подуване, зачервяване и възпаление.

Акнето се проявява по много начини – черни точки, пъпки и кисти са често срещани форми на акне и всеки тип може да изисква различен подход на лечение. Въпреки че акнето често се смята за „тийнейджърски проблем“, то може да се появи при всеки човек на всяка възраст по различни причини.

Защо възрастните получават акне?

Въпреки че акнето обикновено засяга само тийнейджъри и хора в началото на 20-те години, акнето всъщност е много често срещано и при възрастните. Някои хора изпитват акне и на 30-те, 40-те и 50-те години и дори ако никога не са страдали от акне като тийнейджъри, „акнето при възрастни“ е нещо, което обикновено се причинява от бременност, менопауза и други хормонални дисбаланси. Жените са много по-засегнати от акне при възрастни, отколкото мъжете.

Няма ясен отговор на въпроса какво причинява акне при възрастни, но се смята, че различни фактори като хормони, генетика, диета, стрес, грим, лоша грижа за кожата и други основни медицински проблеми могат да причинят акне при възрастни.

Какви са обичайните лечения за акне?

Ако страдате от акне, е повече от вероятно да сте опитали различни видове лечения. От почистващи препарати без рецепта, кремове, маски и серуми до още по-екстремни мерки като антибиотици с рецепта и дори Роакутан.

Дерматолозите препоръчват на хората с акне да измиват лицето си два пъти на ден с нежен, но ефективен почистващ препарат. Докосването на лицето, прекомерното ексфолиране и нанасянето на тежки комедогенни кремове също са сериозни забрани. Но отвъд това? Няма универсален подход за борба с акнето и нещо, което работи за един човек, може да не работи за друг. Някои хора се нуждаят от някакъв по-специализиран „коктейл“ за лечение на акне, за да се отърват от пъпките завинаги. Проблемът е, че може да отнеме месеци – или години – за да разберете кое лечение или комбинация от лечения ще излекува акнето при възрастни завинаги и ще предотврати повторното му появяване. В допълнение, конвенционалните лечения на акне, базирани на химикали, често могат да изсушат кожата и да причинят още по-голямо дразнене, правейки появата на акне и техните странични ефекти още по-лоши.

Как терапията със синя светлина може да спомогне лечението на  акне по-бързо?

Ако страдате от акне, вероятно сте чували за светлинната терапия като възможно решение на проблемите ви с пъпките. LED терапията със синя светлина е новата вълна от грижа за кожата за хора, които са опитвали други лечения за акне, но все още не получават желаните резултати. Светлинната терапия се предлагаше само в кабинета на дерматолог или козметик, но с появата на достъпни, ефективни устройства за домашна светлинна терапия, терапията със синя светлина за акне се превръща в домашно лечение, което е нетоксично, неинвазивно и наистина ефективно.

LED светлинната терапия убива бактериите, причиняващи акне дълбоко под повърхността на кожата. Тъй като хората в цял свят търсят по-естествени алтернативи без химикали на традиционните медицински решения, светлинната терапия е решението.Синята LED светлинна терапия излъчва специфични, клинично доказани дължини на вълните на светлината, за да предизвика напълно естествен ефект в човешката тъкан, който убива бактериите, причиняващи акне, намалява възпалението и подобрява тонуса, текстурата и чистотата на кожата отвътре навън. Не всяка светлинна терапия обаче е еднаква.

Светлинната терапия със сини и червени LED светлини се използва широко като ефективна опция за лечение на възпалително акне. Едно проучване заключава, че „…синята и червената светлина могат синергично да допринесат за подобряване на акнето чрез комбиниране на антибактериален и противовъзпалителен ефект, което прави фототерапията със синя и/или червена светлина ефективно и безопасно лечение на акне вулгарис“.

Celluma SKIN

 

CELLUMA PRO

Защо светлинната терапия Celluma е различна за акне?

Безопасността, ефективността и стойността винаги трябва да са от първостепенно значение. Celluma е одобрен от FDA за лечение на акне и е едно от малкото професионални устройства, които са одобрени и за домашна употреба.

Светлинната терапия Celluma за лечение на акне надхвърля постигането на по-добри и по-бързи резултати за изчистване на кожата. За разлика от други LED устройства на пазара, Celluma е гъвкав и се адаптира плътно към третираната зона за оптимална ефективност.

Поради уникалната способност на Celluma да се адаптира към зоната на третиране, за да подобри клетъчното представяне на микроскопично ниво, кожните клетки са в състояние да абсорбират още повече светлинна енергия за по-кратко време, което ускорява елиминирането на акнето и процеса на оздравяване на кожата. Поради възможността за поставяне на устройството близо до кожата, Celluma превъзхожда много дори по-скъпи устройства, които не могат да прилягат плътно към третираната зона.

Сините дължини на вълната на Celluma убиват бактериите, които причиняват обриви, като същевременно намаляват възпалението, пъпките и зачервяванията, свързани с акнето. Намаляване на лезиите и цялостно подобрение на текстурата на кожата често се наблюдава в рамките на няколко седмици. Разбира се, резултатите варират в зависимост от тежестта на състоянието и спазването на препоръчаните протоколи.

Светлинната терапия Celluma е не само естествено ефективна, но също така е достъпна, преносима и без ръце, което я прави удобно лечение на акне у дома или в движение. Celluma има повече одобрения от FDA, отколкото всяко друго устройство за светлинна терапия в стил панел, така че можете да сте сигурни, че получавате висококачествено лечение на акне със синя светлина, което е научно подкрепено.

Кое устройство за светлинна терапия е най-добро за лечение на акне?

Когато става въпрос за избор на ефективна светлинна терапия за акне, това се свежда до личен избор. Celluma предлага разнообразие от устройства за светлинна терапия, които да отговарят на специфични нужди, бюджети и начин на живот, което прави усъвършенстваната грижа за кожата достъпна за всички. И за разлика от други устройства за светлинна терапия, които изискват множество панели и аксесоари за лечение на различни кожни заболявания, Celluma предлага научно обосновани цялостни системи, които са колкото удобни, толкова и ефективни.

Светлинната терапия Celluma е безопасна, ефективна и изцяло натурална, подобрява цялостното здраве на кожата отвътре навън и ви приближава една стъпка по-близо до целите ви за здраве и уелнес.

Само за няколко минути на ден светлинната терапия Celluma бързо ще ви постави по пътя към естествено по-гладка, по-сияйна кожа без използването на абразивни химикали, вредни UV лъчи или отрицателни странични ефекти.

Ако търсите по-интелигентен подход към грижата за кожата, Celluma е ясният избор.

Литература:

1.British Journal of Dermatology 2000; 142: 973 ± 978.
Фототерапия със синя (415 nm) и червена (660 nm) светлина при лечение на акне вулгарис
П.ПАПАГЕОРГИУ, А.КАЦАМБАС* И А.ЧУ
Отдел по дерматология, Imperial College of Science, Technology and Medicine, Hammersmith Hospital, DuCane Road, London W12 0NN, UK Adreas Sygros Hospital, Athens, Greece

 

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас