Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Какво е LED светлинна терапия?

Трансформирайте клетъчното си здраве с Celluma

Какво е светлинна терапия?

Светлинната терапия е прилагането на специфични дължини на вълните на светлинна енергия върху тъканите за постигане на терапевтични ползи.

След това излъчената енергия се използва за подобряване на работата на клетките. Светлинната терапия може да се извършва с диоди, излъчващи светлина (LED) или студени лазери и има различни приложения в много медицински области.

Той е широко проучен и е подкрепен от хиляди рецензирани и публикувани клинични научни статии от реномирани институции по целия свят. Други термини, с които е известна светлинната терапия, са фотобиостимулация, фотобиомодулация, фотомедицина, терапия със светодиодна светлина, терапия с ниско ниво на светлина (LLLT), терапия с червена светлина, студена и мека ЛАЗЕРНА терапия. Всички термини са правилни, имат едно и също значение и се използват за описание на доставянето на светлинна енергия за лечение на различни медицински и козметични състояния.

Относно серията Celluma

Одобрени от FDA за управление на болката и грижа за кожата, устройствата за LED светлинна терапия на Celluma използват специфични дължини на вълните на светлинна енергия, за да подобрят здравето на клетките чрез ускоряване на възстановяването и възстановяването на увредените тъканни клетки. Въпреки че подобни устройства на пазара твърдят, че правят същото, те често изискват множество панели и аксесоари за лечение на специфични условия или за приспособяване към различни части на тялото. От компактни ръчни устройства до големи устройства за светлинна терапия на цялото тяло, СЕРИЯТА Celluma предлага практични решения в разнообразие от многофункционални, достъпни системи “всичко в едно”.

Как работи?

Точно както растенията използват хлорофил, за да преобразуват слънчевата светлина в енергия, диодите с висок интензитет, излъчващи светлина (LED), които използват специфични, доказани дължини на вълната на светлината, могат да предизвикат естествен биостимулиращ ефект в човешката тъкан. Изследванията показват, че LED светлинната терапия може да увеличи притока на кръв, да ускори възстановяването на тъканите, да убие бактериите от акне, да намали възпалението, да подобри тена, текстурата и чистотата на кожата, да намали бръчките под очите и да облекчи болките в мускулите и ставите, сковаността, спазмите и свързаната болка с артрит.

Изследванията показват, че клетките абсорбират светлинни частици (фотони) и преобразуват тяхната енергия в аденозин трифосфат (АТФ), формата на енергия, използвана от клетките. Полученото увеличение на АТФ след това се използва за ускоряване на метаболитните процеси, синтезиране на ДНК, РНК, протеини, ензими и други продукти, необходими за възстановяване или регенериране на клетъчни компоненти, насърчаване на митоза или клетъчна пролиферация и възстановяване на хомеостазата. Просто казано, LED източникът на светлина осигурява допълнителна енергия на увредените клетки, така че работата на клетките да се подобри. Фибробластните клетки, например, ще увеличат производството на колаген и еластин в съединителната тъкан, за да подобрят появата на фини линии и бръчки и да увеличат скоростта на заздравяване на рани.

Източникът на светлина излъчва фотони

Фотоните се абсорбират в митохондриите и клетъчните мембрани

NADH

Предизвиква увеличаване на синтеза на АТФ

Универсалността на Celluma
Патентованата технология с пулсови вълни, контролирана от патентовани софтуерни алгоритми, допринася за приложимостта на светлинната терапия Celluma. С изключение на Celluma CLEAR (излъчва само синьо и червено) за лечение на акне, всички устройства Celluma са полихроматични, излъчващи синя (465 nm), червена (640 nm) и инфрачервена (880 nm) светлинна енергия едновременно за безопасно лечение широка гама от условия както в професионални, така и в домашни настройки лесно и рентабилно. Всяка дължина на вълната се абсорбира от различни молекули, които действат като сигнален механизъм за различни клетъчни процеси. Например, някои намаляват възпалението и убиват бактериите, докато други насърчават локалния кръвен поток.

…Докладваните механизми на светлинно-индуцирани ефекти включват модулиране на нивата на простагландин, промяна на соматосензорния предизвикан потенциал и скоростта на нервната проводимост и хипермия на третираната тъкан. 1″

Справка:-Chukuku S. Enwemeka, PT, PHD, FACSM
Терапевтична светлина

Да хвърлим светлина върху това, което прави Celluma различна

Съществува широк диапазон от оптични параметри, необходими за предизвикване на клетъчни отговори за желаните терапевтични резултати. Тези специфични и доказани изисквания за ефективна светлинна терапия започват с избора на правилната дължина на вълната: синя, червена и близка инфрачервена. Това са дължините на вълните, които са най-подкрепени от надеждни научни изследвания за ефективното прилагане на терапия с ниско ниво на светлина. Оптималното доставяне на енергия и параметрите за лечение също са критични компоненти. Значението на разположението на устройството и близостта до тъканта е аспект на LED светлинната терапия, който често се разбира погрешно и рядко се обяснява ефективно. Ключът към ефективността е да поставите светлинните емисии възможно най-близо до кожата, за да осигурите оптимално усвояване на енергията. Въз основа на патентования дизайн на Celluma за промяна на формата, никое друго LED устройство не може да позиционира по-добре или по-лесно от Celluma.

Ние знаем, въз основа на закона за обратните квадрати на оптичната физика, че близостта до зоната на лечение е ключът към ефективността. Този закон се прилага за всички устройства за светлинна терапия. За да компенсират фактора разстояние, ранните LED устройства са изградени върху това, което сега се счита за остарели платформи и трябваше да прибягват до различни стратегии, включително увеличаване на броя на светодиодите или увеличаване на изходната мощност. Тези тактики обаче не компенсират разстоянието, което изминават от кожата, но драстично увеличават цената на тези обемисти устройства. Ключът към ефективността на светлинната терапия не е колко енергия се доставя от дадено устройство или колко светодиоди присъстват, а колко енергия е налична за абсорбиране от тъканта.

Законът за обратния квадрат гласи, че определени сили върху даден обект варират според обратния квадрат на разстоянието между обекта и източника на силата. Светлинната енергия се подчинява на този закон. Например, обект, поставен на три инча от източник на светлина, получава само една девета от енергията, отколкото обект на един инч от светлината. Просто казано и следвайки принципите на закона на обратните квадрати, ние разбираме, че колкото по-близо се излъчва светлинната енергия до кожата, толкова повече енергия се абсорбира и толкова по-бързи и по-добри резултати ще видите. Какво точно означава това за вас и как използвате тази информация, за да оптимизирате резултатите?

Днешният напредък в LED технологията позволява на Celluma да произвежда устройства, които използват закона на обратния квадрат. Уредите на Celluma са гъвкави и стабилни по отношение на размерите си, така че могат да бъдат точно адаптирани към зоната на третиране. При употреба това означава по-бързи, по-добри и по-дълготрайни резултати за вас, вашите клиенти и пациенти. По същество Celluma или всяко устройство за светлинна терапия, по-далече от кожата, не става неефективно, а само по-малко ефективно.

В допълнение, контурният дизайн на Celluma позволява лесно третиране на области, считани преди за „неудобни“, като лакти, рамене или глезени. Модалността е без ръце и свободно стояща и не изисква надзор по време на лечебната сесия.

Вижте как Celluma се сравнява с други устройства за светлинна терапия. Разликата е уникално ясна. Celluma е:

 • Безопасен, клинично доказан, сертифициран от FDA и медицински CE маркиран
 • Нетоксичен, неинвазивен
 • Достъпна алтернатива на лекарствата и суровите локални решения
 • Съответства точно на третираната зона за оптимална ефективност за разлика от други LED устройства
 • Патентован прилягащ дизайн. Въпреки че някои LED тела твърдят, че са гъвкави, за разлика от Celluma, никой не може да задържи формата си на място без стойка или приспособление.
 • Третира големи повърхности и може безопасно да се прилага навсякъде по тялото
 • Преносим и лек – идеален за пътуване и лесно съхранение
 • Разглежда принципите на закона на обратните квадрати
 • Вградена технология, изследвана от НАСА
 • Безопасен за цялото семейство, включително домашни любимци*.
  *Не е одобрен за употреба при деца под 12 години.

Осветете жизнеността, както природата е предвидила

Светлинната терапия Celluma имитира процес на естествена фотобиохимична реакция, за да достави безопасна, без ултравиолетова светлина, ниско ниво на светлинна енергия чрез одобрени от FDA LED устройства с висок интензитет. Използвайте Celluma, за да възстановите и поддържате естествената жизненост на тялото си, без да се притеснявате от опасни странични ефекти, често свързани със съвременните лекарства. Celluma е предназначен за лечение на широк спектър от кожни и мускулно-скелетни заболявания и се предлага в удобни за потребителя устройства с 1, 2 и 3 режима и различни размери.

Първоначално разработена от НАСА за астронавти, които могат да се наранят или разболеят по време на дългосрочни мисии в космоса, терапията с ниско ниво на светлина сега се използва като безопасен и естествен начин за лечение на различни състояния на кожата и болка като акне, бръчки, стареене кожа и болка.

Защо одобрението на FDA е важно за вас?

FDA регулира всички „медицински претенции“, направени от производителите на устройства. Съответно, преди производителят на устройство да може законно да предявява медицински претенции, тези претенции трябва да бъдат прегледани от FDA както за ефективност, така и за безопасност. FDA не тества самите устройства, но анализира задълбочено данните, предоставени от производителите или „спонсорите“, за да гарантира, че твърденията за устройството се считат за обосновани и че потребителите на устройствата могат да очакват ефективна и безопасна работа по отношение на претенциите.

Получаването на „одобрение“ от FDA за медицинско устройство за светлинна терапия е строг, отнемащ време и скъп процес. Производителите на медицински изделия, търсещи одобрение от FDA, демонстрират пред обществеността своя ангажимент да предоставят безопасни и ефективни продукти. По същество те слагат парите си на устните. По този начин медицинските изделия, които получават одобрение от FDA, се произвеждат от компании, които имат предвид обществения интерес и не се опитват да заобиколят федералните разпоредби, като пускат продуктите си на пазара.

Когато изберете медицински устройства, одобрени от FDA, можете да сте сигурни, че е извършена подходяща регулация и регулаторен надзор. Одобрението на FDA означава, че ефективността и безопасността на устройството, което сте закупили, е потвърдена, когато се използва по предназначение. За да може дадено медицинско устройство да получи одобрение от FDA, всеки компонент на устройството трябва да премине проверка – включително всички източници, доставчици и производители. Без регулирането на FDA нито самото устройство, нито неговите доставчици са отговорни за контрола на качеството или производствените стандарти, което води до продукт, който може да бъде значително по-малко ефективен и често значително по-малко безопасен от устройствата, одобрени от FDA.

Celluma също има маркировка CE в Европейския съюз като медицинско изделие от клас IIa за заздравяване на кожни рани и е единственото устройство от този вид, което постига този статус.

Различните дължини на вълните проникват в различна дълбочина на кожния слой

Различните дължини на вълните имат различни цветове или са невидими за окото

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас