Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Болка

Докато светлинната терапия е отличен инструмент за борба с външни естетични проблеми като стареене и акне, ползите от лечението на цялото тяло с близка инфрачервена светлинна терапия отиват далеч отвъд кожата. Много хора не осъзнават колко ефективна може да бъде светлинната терапия при лечение на болка.

Приблизително 20% от възрастните американци страдат от хронична болка, което допринася за рязко нарастване на разходите за здравеопазване, загуба на производителност и лошо качество на живот в цялата страна. В допълнение, хроничната болка е свързана с опиоидна зависимост, тревожност и депресия. Болката е не само физически изтощителна, но може да повлияе и на психичното здраве ежедневно.

Какво е инфрачервена светлинна терапия?

Подобно на растенията, научните изследвания показват, че човешкото тяло може да абсорбира светлинни частици (фотони) и да преобразува тази светлинна енергия в аденозин трифосфат (АТФ), формата на енергия, необходима за захранване на метаболитните процеси, подобряване на клетъчната ефективност и насърчаване на възстановяването и регенерацията на тъканите . Съвременната LED светлинна терапия използва три вида дължини на вълните: синя, червена и близка инфрачервена. Терапията със синя и червена светлина предлага страхотни естетически предимства като лечение на акне и повишено производство на колаген и помага за постигане на характерния младежки блясък, който хората свързват със светлинната терапия за лице.

Въпреки това, инфрачервената, особено близката инфрачервена, предлага цяла нова гама от медицински ползи, за които е клинично доказано, че проникват дълбоко под повърхностния слой на кожата, за да се справят с болката в мускулите и ставите при източника и да осигурят така необходимото облекчение на хората, страдащи от възпаление и нараняване.

Как работи тази терапия срещу болка?

Точно както растенията използват хлорофил, за да преобразуват слънчевата светлина в енергия, диодите с висок интензитет, излъчващи светлина (LED), които използват специфични, доказани дължини на вълната на светлината, могат да предизвикат естествен биостимулиращ ефект в човешката тъкан. Изследванията показват, че LED светлинната терапия може да увеличи притока на кръв, да ускори възстановяването на тъканите, да убие бактериите от акне, да намали възпалението, да подобри тена, текстурата и чистотата на кожата, да намали бръчките под очите и да облекчи болките в мускулите и ставите, сковаността, спазмите и свързаната болка с артрит.

Изследванията показват, че клетките абсорбират светлинни частици (фотони) и преобразуват тяхната енергия в аденозин трифосфат (АТФ), формата на енергия, използвана от клетките. Полученото увеличение на АТФ след това се използва за ускоряване на метаболитните процеси, синтезиране на ДНК, РНК, протеини, ензими и други продукти, необходими за възстановяване или регенериране на клетъчни компоненти, насърчаване на митоза или клетъчна пролиферация и възстановяване на хомеостазата. Просто казано, LED източникът на светлина осигурява допълнителна енергия на увредените клетки, така че работата на клетките да се подобри. Фибробластните клетки, например, ще увеличат производството на колаген и еластин в съединителната тъкан, за да подобрят появата на фини линии и бръчки и да увеличат скоростта на заздравяване на рани.

И не е нужно да посещавате клиника, за да изпитате предимствата на терапията с инфрачервена светлина. Само за 30 минути на ден можете да имате еднакво професионално лечение у дома или в движение с преносимото и леко устройство на Celluma. Дори по-добре, лечението е неинвазивно, не изисква време за възстановяване и може да се използва за всички типове кожа.

От лечение на хронична болка до подобряване на физическата устойчивост, клинично е доказано, че светлинната терапия осигурява терапевтични ползи в редица медицински приложения, достигайки дълбоко отвъд повърхността на кожата, за да подобри здравето на клетъчно ниво.

LED светлинната терапия Celluma е модерен подход за лечение на хронична болка. Без вредни химикали и риск от пристрастяване, светлинната терапия е по-естествен начин да излекувате тялото си отвътре навън. Вместо просто да маскира болката, светлинната терапия Celluma работи по различен начин, за да лекува основното състояние, да подобри възстановяването и ефективността на тъканите и да позволи на тялото ви да функционира на оптимално ниво на здраве и благополучие.

С технологията за светлинна терапия на Celluma и уникалния дизайн на устройството за контуриране на тялото вие можете да възвърнете и поддържате естествената жизненост на тялото си без необходимост от лекарства с рецепта и техните опасни странични ефекти, което води до дълготрайно, подобряващо живота управление на болката, на което можете да разчитате.

Медицински предписаните болкоуспокояващи лекарства действат, като блокират рецепторите за болка в мозъка, облекчават симптома, но не засягат причината. Още по-лошо, опиоидите могат да бъдат изключително пристрастяващи и рискът от пристрастяване се увеличава значително, когато се използват редовно за лечение на дългосрочна хронична болка. Според Националния институт за злоупотреба с наркотици повече от 90 американци умират всеки ден от предозиране с опиати.

Управлението на хроничната болка е американска здравна криза. За щастие има и други възможности за лечение. Светлинната терапия за управление на болката е неинвазивна и без странични ефекти алтернатива на употребата на опиоиди.

Как терапията с инфрачервена светлина може да помогне при справяне с болката?

Лошият кръвен поток и липсата на кислород и други жизненоважни молекули (напр. глюкоза, аденозин трифосфат (АТФ)) в кръвоносните съдове могат да причинят болка или изтръпване. Светлинната енергия стимулира освобождаването на азотен оксид, което увеличава диаметъра на кръвоносните съдове (вазодилатация) и позволява доставянето на повече кръвен поток, кислород и други основни вещества. Това увеличение на кислорода и хранителните вещества, заедно със стимулирането на светлинна енергия, доставяна от Celluma LED устройства, увеличава производството на АТФ, което активира пътищата за облекчаване на болката. Това намалява болката и възпалението и увеличава регенерацията на тъканите в локализираната област.

Когато става въпрос за ефективно лечение на състояния на болка с LED светлинна терапия, дължината на вълната е ключова. В сравнение с терапията със синя светлина, инфрачервените лъчи могат да проникнат дълбоко в мускулната и ставната тъкан, за да облекчат болката, да увеличат кръвообращението и да намалят възпалението. Терапията с инфрачервена светлина осигурява на увредените клетки допълнителна енергия, за да ускори естественото възстановяване на увредените тъканни клетки, да насърчи производството на клетки и да възстанови хомеостазата в тялото.

Първоначално разработена от инженерите на НАСА за управление на болката и лечение на наранявания по време на дългосрочни космически мисии, светлинната терапия сега се използва като безопасен и естествен начин за лечение на широк спектър от болки и кожни състояния. Но не е нужно да сте астронавт, за да се възползвате от предимствата на инфрачервената светлинна терапия за болка, и не е нужно да ходите в космоса. Дори не е нужно да напускате дома си. С развитието на дизайна на преносими устройства за инфрачервена светлинна терапия, хората могат да се възползват от предимствата на самостоятелно прилаганата светлинна терапия у дома. Не всички светлинни терапии обаче са еднакви.

Защо светлинната терапия Celluma за управление на болката е различна?

Подходът на Celluma за управление на болката е вдъхновен от светлината, научно доказан и одобрен от FDA. Универсалните системи за синя, червена и инфрачервена светлинна терапия на Celluma са ефективни в различни части на тялото и лекуват редица състояния, причиняващи болка.

За разлика от други устройства за LED светлинна терапия на пазара, Celluma има уникалната способност да контурира близо до повърхността на кожата, за да увеличи абсорбцията на светлина и да постигне оптимална терапевтична ефикасност.

Вдъхновена от светлината

Доказана от науката

Търсене

Свържете се с нас